Archiv aktualit
25.09.2024
POJMY V POTRAVINÁŘSTVÍ - Co jsou to aditiva?
Potravinové aditivum je jakákoli přírodní nebo syntetická látka, jiná než surovina pro výrobu potraviny, použitá ke zdokonalení konečného výrobku tzn., že je schopna příznivě ovlivňovat vlastnosti potraviny při výrobě, úpravě, balení, přepravě nebo skladování.
20.01.2024
ZAJÍMAVOST - Éčka v potravinách není nutné démonizovat
Na chatu iDNES, jenž byl součástí Dnů bezpečnostni potravin, který pořádá Informační centrum bezpečnosti potravin Ústavu zemědělských a potravinářských informací ve spolupráci s Úřadem pro potraviny Ministerstva zemědělství ČR a dalšími subjekty, odpovídali na dotazy odborníci na bezpečnost potravin.
28.05.2023
GDPR
Vážení obchodní partneři v souvislosti s obecnými nařízeními na ochranu osobních údajů GDPR, bychom Vás rádi informovali, že s Vaším souhlasem evidujeme v naší databázi tyto údaje:
01.01.2016
UPOZORNĚNÍ: Změna sídla společnosti
Oznamujeme všem našim zákazníkům a obchodním partnerům, že od 1. ledna 2016 změnila naše společnost sídlo. Rádi vás přivítáme v nových prostorách!!!
15.07.2014
Rozšiřujeme nabídku o výrobky firmy Jadico Specerijen B.V.
Zahájili jsme aktivně spolupráci s holandským výrobcem firmou Jadico Specerijen B.V.,
20.08.2013
Nový katalog Müller Food Additive s.r.o.
Dovolujeme si Vám představit nový katalog společnosti Müller Food Additive s.r.o., ve kterém naleznete přehledovou nabídku námi nabízených výrobků.
03.05.2013
Nový výrobce v zastoupení společnosti Müller Food Additive, s.r.o.
Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás informovat o rozšíření nabídky společnosti Müller Food Additive s.r.o. o výrobky francouzské společnosti SAVEUR.
Firma SAVEUR je členem skupiny SOLINA, která je jedním z největších evropských výrobců kořenících směsí, aditiv, aromat, ochucovadel a technologických přísad.
27.11.2012
Kvalita potravin - značky kvality
KLASA - národní značka kvalitních potravin
Od roku 2003 uděluje ministr zemědělství kvalitním domácím potravinářským a zemědělským výrobkům národní značku kvality KLASA. Tuto prestižní značku spravuje od počátku roku 2004 Oddělení marketingu Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF).
20.07.2011
AKTUALITA - Jak je to doopravdy s novými požadavky na tzv. éčka
Počínaje dnešním dnem vstupuje v platnost nové ustanovení evropského nařízení týkající se označování některých potravinářských barviv, a to konkrétně E 102 (Tartrazin), E 104 (Chinolinová žluť), E 110 (Žluť SY), E 122 (Azorubin), E 124 (Ponceau 4R nebo též Košenilová červeň), E 129 (Červeň Allura). Uvedená barviva nebyla zakázána, jak někdy mylně interpretují média.
10.03.2010
POJMY V POTRAVINÁŘSTVÍ - Co jsou to karagenany?
Karagenany (též karrageenany) jsou extrakty z červených mořských řas (Rhodophyceae), zejména rodů Euchema, Chondrus a Gigantina.
20.10.2009
POJMY V POTRAVINÁŘSTVÍ - Co jsou to masné výrobky?
Pod označením masné výrobky jsou zahrnuty technologicky opracované výrobky (uzené i neuzené) obsahující jako převažující základní surovinu kosterní svalovinu (příp. tuk nebo vnitřnosti) jatečných zvířat a drůbeže.
12.03.2009
ZAJÍMAVOST - Dlouhá cesta šunek lidskou civilizací (Netradičně o šunkách)
Výroba šunky má dlouhou tradici. Byli to pravděpodobně Keltové, kteří zavedli kulturu šunky, nebo lépe řečeno tradici solit vepřové maso, a tak ho konzervovat na delší dobu. Také Římané, pověstní dobyvatelé, milovali odleželou šunku, i když pravděpodobně za jejich časů byla mnohem více slaná než ta dnešní. Censor Catón, který žil ve druhém tisíciletí před Kristem, vypráví o velice chutné konzervaci prasečích kýt, které se v jeho době prosolovaly, dále osoušely a pak lehce potíraly olejem.
Müller Food Additive, s.r.o.
Horní Žďár 45
363 01 Ostrov
tel.: 353 844 571, 353 616 190
fax: 353 616 199
e-mail: info@profitech-food.cz